• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izmet pande kao đubrivo za najskuplji čaj na svetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki panda, koji se u Kini smatra za nacionalno blago, postaće još cenjeniji ako jedan biznismen uspe u svojoj nameri da, koristeći izmet ove životinje kao đubrivo za uzgoj organskog zelenog čaja, ovaj napitak počne da prodaje za 200 dolara po šoljici

  • 0

Preduzetnik iz jugozapadne Kine, An Janši, uzgaja čaj u planinskoj oblasti Ja'an koristeći tone izmeta pande koje žive u obližnjem centru za uzgoj. On je tokom ove zime kupio oko 11 tona pandinog izmeta kako bi nađubrio useve čaja.

Prva serija ovog čaja koja bude prodata koštaće negde oko 3.500 dolara (22.000 juana) za 50 grama čaja, što ga čini, prema rečima Ana Janšija, najskupljim čajem na svetu.

Kako bi odbranio ovako visoku cenu čaja, biznismen je objasnio da će deo profita od početne količine dati u fond za zaštitu životne sredine, dodavši da će cene narednih isporuka ovog čaja biti jeftinije.

- Zahvaljujem se nebu i zemlji što nas je blagoslovila ovim ekološkim panda čajem - rekao je An Janši, dodavši da je upravo đubrivo od pandinog izmeta zaslužno za to što je ovaj čaj posebno zdrav.

- Pande su prava fabrika đubriva - primetio je on, objasnivši da se oko 70 procenata hranljivih materija nalazi u njihovom izmetu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti