Mislili ste da su ovo otpaci koje treba baciti u đubre, a niste imali pojma da od njih možete da napravite super-ukusnu čorbu!

  • 1

Koliko puta ste bacili lišće od kelerabe i rotkvica ili "stablo" od karfiola i brokolija? E pa vreme je da to promenite, jer baš svaki komad povrća može biti sastojak ukusne čorbice.

Mi vam donosimo recept, ali znajte da su njegovi sastojci potpuno fleksibilni. Zato budite maštoviti i iskoristite ono što imate u špajzu, bez obzira koje povrće je u pitanju.

Osnova čorbe

par listova kelja / par listova blitve (ili oboje)

1 šargarepa

malo celera

2 čena belog luka

so, biber

mešavina biljnih začina

Zatim, ovoj supi dodajte neke od sledećih sastojaka (što ih je više, to će čorbica biti ukusnija).

Foto-ilustracija: Foter/twistedstringknits Foto-ilustracija: Foter/twistedstringknits

Dodaci

zeleni deo mladog luka

lišće karfiola

lišće kelerabe

lišće rotkvice

drvenasti delovi špargli

stablo brokolija

Priprema

Narežite povrće na što sitnije komade, prelijte pripremljenom supom, posolite, pobiberite i dodajte mešavinu biljnih začina.

Kuvajte dok najtvrđi delovi ne omekšaju (15-20 min).

Obareno povrće izvadite i izmiksajte ga štapnim mikserom (smesa treba da poprimi teksturu gustog sosa), pa ga vratite nazad u supu i mešajte na laganoj vatri još par minuta.

Na kraju, po želji, možete dodati malo čili papričica.

(Telegraf.rs / Hercegovina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari