• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

AKO OVO VIDITE U SVOM ZAČINU, nikako ga nemojte više koristiti, BACITE GA!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postoje znakovi koji ukazuju na to da je taj začin neupotrebljiv. Evo ii koji

  • 2

Svako od nas ima neku policu ili ugao u kuhinji, gde stoje začini. Koristimo ih po potrebi, a neki od njih možda tu stoje godinama, a da ih uopšte nismo koristili. 

Ovu začinsku biljku morate da zasadite u saksiju. Nemate pojma koliko je lekovita!

Dosta začina deluje kao prirodni insekticid, pa teško da će insekti da vršljaju po njemu. Međutim, neke od njih insekti vole, dok drugi tokom vremena mogu da izvetre i izgube dejstvo protiv insekata.

Zato je važno da umemo da prepopznamo kako izgleda kad je vašu posudicu sa začinom koji dugo stoji, posetio neki insekt.

Ako na svojim začinima primetite prašnjave oblačiće, koji čine da njegova boja bude bleđa nego što je to normalno (ako zagrebete dublje vidi se prava boja, intenzivnija od one na površini), bolje nemojte više koristiti taj začin, jer je to uglavnom znak aktivnosti insekata.

Kada kuvate, nemojte samo da dohvatitie prvu posudicu na kojoj piše ime začina koji vam je trenutno potreban. Pogledajte unutra, možda je neupotrebljiv.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • nomenestomen

    17. april 2016. | 17:26

    Ako zacin, caj ili bilo sta drugo drzite u najlon kesicama, pre nego sto ga upotrebite pogledajte dno kesise. Ako je dno kese probuseno na vise mesta, to je siguran znak da se unutar kese nalaze moljci. Te rupe na dnu kese prave moljci. Odmah bacajte kesu, a proverite i ostale zacine koji se nalaze u blizini vec zagadjene kese sa moljcima.

    Podelite komentar

  • Analitičar

    18. april 2016. | 00:52

    Samo ubacite origano pore začina i čajeva i sve pored njega umire,a naročito gljivice.dosadni su i kuhinjski moljci.sve to treba skladištiti u velikoj hermetičkoj tegli na čijem d nu staviti malo negašenog kreča

    Podelite komentar