Kiseli krastavci sprečavaju jednu čestu bolest. Zato bi trebalo što češće da ih jedete
Kiseli krastavci nisu samo ukusan dodatak za sendvič ili salata uz jelo, već su i odlični za naše zdravlje.
Urolao je kiseli krastavčić u šunkicu i dobio nešto neviđeno ukusno! (FOTO)
Sadrže dosta vode, malo masnoća, proteine i vlakna. Obiluju i mineralima poput gvožđa, kalijuma, natrijuma i fosfora, kao i vitaminima C, A, B-6, B-12, riboflavinom, niacinom i tiaminom, piše VečernjiList.
Osim toga, sadrže antioksidanse koji štite naše telo od slobodnih radikala koji oštećuju ćelije u našem organizmu. Odličan su saveznik u ubrzavanju varenja i podstiču stvaranje dobrih bakterija koje su ključan deo našeg metabolizma.
Deluju blagonaklono na jetru, štite je i pomažu u filtriranju toksina iz organizma.
![Foto-ilustracija: The Integer Club / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)](http://xdn.tf.rs/2014/07/15/Krastavci.jpg)
Kisele krastavce biste češće trebali konzumirati ako ste pod stresom jer preventivno deluju na razvoj čira na želucu. Štite i želudac, a pomažu i osobama koje su obolele od dijabetesa tipa 2 jer stabilizuju nivo hemoglobina, proteina u crvenim krvnim ćelijama koje prenose kiseonik.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Buba
Ali kiseli krastavci i podižu krvni pritisak,stvaraju gorusicu,tako da treba na to paziti?
Podelite komentar