SLAVSKI ŠARAN: Savršen recept za posnu slavu koji će i mesojedi obožavati
Ako želite da obradujete svoje ukućane i goste ukusnim i dobrim jelom, poslušajte naš savet i pripremite slavskog šarana na ovaj brz i jednostavan način.
POSNO! Italijanski humus, za fit telo
NE VOLITE POSNA JELA? Kada vidite ova tri recepta, OTRČAĆETE U KUHINJU da ih pravite!
Za ovo ukusno posno jelo potrebno je:
- šaran, ulje, kašičica soli, kašika začinske crvene paprike, kašičica mlevenog suvog bosiljka, kašičica mlevenog ruzmarina i brašno po potrebi.
Način pripreme:
- Očistite i operite šarana, a potom mu odstranite rep i glavu (koje možete iskoristiti za riblju čorbu), pa ga isecite na približno jednake komade. Svaki komad posolite, složite u činiju i odložite u frižider da odstoji oko sat vremena. U posebnom sudu izmešajte brašno, začinski crvenu papriku, suve začine i so. U dublji sud sipajte ulje i dobro ga zagrejte. Svaki komad šarana uvaljajte u mešavinu od brašna i začina, zatim spuštajte u vrelo ulje da se prži. Nakon što je riba gotova, izvadite je i odložite na tanjir sa ubrusom kako bi upio višak masnoće.
Prijatno!
Pogledajte kako možete da napravite česnicu za Božić.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tadija
Ako je ovo Šaran ja sam Plavi kit.
Podelite komentar
Sale
Nova vrsta sarana i to domaceg.
Podelite komentar
Ispeci pa reci
Ovo je morska riba sabani
Podelite komentar