Zaboravite na kupovne: Napravite sami lanene pločice i grickajte ih do mile volje

 
 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 250 gr integralnog brašna

- 250 gr ražanog brašna

- 250 gr mešavine belog i integralnog brašna

- 2 kašičice soli

- 2 dl maslinovog ulja

- 1 kašičica malteksa

- 1 kašičica putera od susama

- 50 gr mekinja

- 50 gr susama

- 50 gr lanenog semena

- ½  kašičice sode-bikarbone

- 1 dl jogurta

- mlake vode po potrebi

Lan, Semenke lana, Lanene semenke Foto-ilustracija: Foter/sean dreilinger

Priprema:

Izmešati brašno sa sodom bikarbonom i solju. Dodati ostale sastojke i uz dolivanje mlake vode umesiti testo. Testo je tvrdo pa treba malo više snage da se umesi. Podeliti ga na tri jufke i ostaviti pokriveno platnenom krpom da odmori 10-tak minuta. Svaku jufku rastanjiti na dobro pobrašnjenoj podlozi što tanje možete. Dobro pritisnite oklagiju na testo jer je dosta čvrsto!

Rastanjeno testo iseci oštrim nožem na pravougaonike i ređati ih na uljem podmazan pleh ili pek papir, koji takođe premažemo maslinovim uljem. Rernu uključiti na 200 stepeni, pa nakon što se ugreje smanjiti na 180 stepeni i peći pločice 10-tak minuta, videćete kada blago porumene, tada su gotove.

Izvaditi ih i staviti na rešetku da se ohlade. U kartonsku kutiju staviti celofan i poređati ih. Prekriti drugim celofanom i tako ih čuvati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti