Rižoto sa lignjama kakav do sada niste probali savršen je izbor za prazničnu trpezu (RECEPT)
Posna trpeza ne mora da se svede samo na ribu i pasulj. Ima toliko lepih jela koje prave domaćice izvlače iz rukava tokom posta. Samo jedno od njih je rižoto sa lignjama.
Mnoga posna jela sadrže u sebi pirinač, ali on je neponovljiv u kombinaciji sa lignjama.
Evo šta vam treba da napravite ovo jelo.
Sastojci:
- 400g lignji,
- 100 g luka,
- 2 čenja belog luka,
- 250 g pirinča,
- 2 kašike ulja,
- 100 ml belog vina,
- 250 g pelata (soka od paradajza)
- 2 dl vode,
- pola kašičice origana,
- kašičica peršuna,
- biber,
- so.
Priprema:
- Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckan luk i pre nego što se pretvori u kašu dodajte lignje seckane na kolutove. Kada lignje omekane dodajte pirinač, pelat, vino i začine. Dinstajte 20-tak minuta i povremeno dodajite vodu. Ceo obrok bi trebalo da bude gotov za 30 minuta.
Služite ukrašeno peršunovim liščicama.
Napomena:
Jelo se može praviti i bez pelata.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Scipion
Нека се зна: Желим да једем рижото у друштву вољене особе, a не са лигњама !!!!!
Podelite komentar