Spremite najbolji i najukusniji domaći humus koji je 100 puta bolji i jeftiniji od kupovnog
Od leblebija najčešće spremamo neprevaziđeni humus koji je odličan dodatak mnogim jelima, ali i falafelu.
Kako biste spremili sami svoj domaći humus, treba vam:
- 2 konzerve leblebije ili dobro skuvane leblebije,
- pola šoljice tahinija,
- 1/4 šoljice maslinovog ulja,
- 2 češnja belog luka,
- jedna kašika aleve paprike,
- sok jednog limuna,
- sveži iseckani peršun.
Stavite sve sastojke sem peršuna u blender i dodajte po potrebi malo vode. Miksajte dok ne dobijete glatku pastu ili pire i dodajte vodu ukoliko je previše suvo. Probajte i po potrebi dodajte još limunovog soka ili soli, sve po ukusu. Servirajte ukrašeno peršunom, alevom paprikom ili sa malo maslinovog ulja.
(Telegraf.rs/epicurious.com)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.