Više nikada nećete baciti bajat hleb kada probate ovu pitu od starog hleba i sira
Svako od nas s vremena na vreme dođe u situaciju kada mora da baci hleb jer je postao bajat i više ne može da se tostira.
Na svu sreću, to više nećete morati da radite jer imamo savršeni recept za koji je upravo potreban bajat hleb.
U pitanju je pita od bajatog hleba i sira.
Sastojci
- Pola vekne bajatog hleba
- 300g belog sira
- 400ml mleka
- 2 jajeta
- 1 šoljica ulja
- 1 mala šolja ključakle vode
- 50g susama
Priprema
- Pomešajte sir, jaja, mmleko, ulje i vodu
- Rasporedite komadiće bajatog hlebna u vatrostalnu posudu, prelijte ga smesom koju ste napravili i ponovite proceduru
- Završite pitu tako što ćete ostatak smese prosuti po njoj. Po vrhu pospite i semenke susama
- Pecite sve 35-45 minuta na 200 stepeni Celzijusa
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dex
Hleb NIKADA i ne treba da se baca.... Greh je!
Podelite komentar