Pohovana piletina sa pivom i čipsom, ali na potpuno drugačiji način (RECEPT)

  • 0

Piletina, koja se priprema sa čipsom i pivom će vas potpuno izludeti, toliko da ćete želeti sutra da je napravite opet. Evo recepta za ovo ukusno jelo.

Piletinu, čips i pivo verovatno možete da zamislite u tri različite posude. Međutim, ovaj recept ih smešta u jednu, a to će vas zaista oduševiti.

Evo kako se pravi.

Sastojci:

- 100 g čipsa,

- 1 jaje,

- 100 ml piva,

Foto: Pixabay.com

- 100 g brašna,

- 1 kašičica sode bikarbone,

- 1 kašičica soli,

- 1/2 kašičice bibera,

- 1 pileće grudi.

- 2 kašike ulja.

Foto-ilustracija: pixabay

Priprema:

- Izitniti jako dobro čips. Ugrejati ulje u dubokom tiganju na 180 stepeni Celzijusa. U posebnoj posudi lepo izmiksovati jaje, pivo, brašno, sodu bikarbonu, so, biber. Iseći pileće grudi na tanke štanglice, umuljati ih u smesu, a zatim u čips i ubaciti u vrelo ulje. Ovo jelo možete servirati sa prelivima po želji, a tanjir ukrasiti peršunovim listom.

Prijatno!

(Telegraf.rs / tasty.co)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti