Džem od slanine je slani slatkiš koji ćete jesti uz sve
Iako je potrebno malo više da se napravi, ovaj džem učiniće da zaboravite na sve druge.
Sastojci
![Slanina Slanina](https://xdn.tf.rs/2019/01/25/sizzling-26503221920-460x0.jpg)
- 750 grama slanine
- 2 kašičice putera
- 4 velika iseckana luka
- 1 kašičica soli
- 1/4 šolje braon šećera
- 1 1/2 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica crnog bibera
- 1 prstohvat ljute mlevene paprike
- 1/2 šolje vode
- 2 kašičice balzamika
- 2 kašičice maslinovog ulja
Priprema
![Slanina Slanina](https://xdn.tf.rs/2019/01/25/bacon-13418681920-460x0.jpg)
- Stavite slaninu u veliki tiganj i pržite je na srednjoj vatri dok ne postane hrskava i istopljena mast ne počne da se peni - oko 10 minuta.
- Izvadite slaninu i procedite mast. Sačuvajte mast.
- Fino iseckajte slaninu kada se ohladi.
- Vratite tiganj na srednju vatru i stavite dve kašičice masti od slanine i puter. Potom prodinstajte luk i so, dok luk ne postane providan i mekan. Oko 7 do 10 minuta.
- Umešajte braon šećer, kašičicu majčine dušice, crni biber i ljutu papriku u luk.
- Dodajte slaninu.
- Sipajte vodu i kuvajte dok džem ne postane boje cigle i dobije potrebnu gustinu. Oko 10 do 15 minuta.
- Sklonite tiganj sa vatre, umešajte balzamiko, maslinovo ulje i preostalu majčinu dušicu.
- Promešajte sve dok se ne sjedini.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dixi
Ako se dzem pravi od slanine onda su i cvarci cips od slanine ! ?
Podelite komentar