Posni sutlijaš sa cimetom i orasima koji je bolji od originalnog
Posni sutlijaš može da vas oraspoloži i zasladi u dane posta, pogotovo što se sprema na potpuno drugačiji način od klasičnog.
Za posni sutlijaš vam je potrebno:

- 2 šolje pirinča;
- 800-900ml kokosovog ili sojinog mleka;
- 200ml vode;
- šolja smeđeg šećera;
- cimet za posipanje;
- voće ili džem za ukrašavanje.

Pirinač dobro operite i stavite u posudu. Sipajte vodu koliko da ga prekrije i ostavite 30 minuta da tako odstoji. Nakon toga ga dobro isperite i stavite da se kuva u 150ml vode na tihoj vatri. Kada omekša sipajte mleko i promešajte. Ako je smesa previše tečna nemojte dodavati celu količinu mleka.
Nakon 10 minuta dodajte šećer i nastavite da mešate. Držite pirinač na vatri dok se ne skuva dobro. Nakon toga ga ostavite da se ohladi i servirajte u posudama, pospite desert cimetom i ukrasite po želji voćem ili džemom.
Za još bolji ukus savetujemo vam da ga pospete mlevenim orasima, bademima ili kokosovim brašnom.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Cica S
Moze i sa palminim mlekom..Ima vise kombinacija, pa kako ko voli..Kao dete jos, uvek sam ga volela uz obilje cimeta. Neprevazidjen slatkis
Podelite komentar