Posni sutlijaš sa cimetom i orasima koji je bolji od originalnog

  • 1

Posni sutlijaš može da vas oraspoloži i zasladi u dane posta, pogotovo što se sprema na potpuno drugačiji način od klasičnog.

Za posni sutlijaš vam je potrebno:

pirinač Foto: Pixabay.com

- 2 šolje pirinča;

- 800-900ml kokosovog ili sojinog mleka;

- 200ml vode;

- šolja smeđeg šećera;

- cimet za posipanje;

- voće ili džem za ukrašavanje.

sutlijas, pirinac Foto: Pixabay.com

Pirinač dobro operite i stavite u posudu. Sipajte vodu koliko da ga prekrije i ostavite 30 minuta da tako odstoji. Nakon toga ga dobro isperite i stavite da se kuva u 150ml vode na tihoj vatri. Kada omekša sipajte mleko i promešajte. Ako je smesa previše tečna nemojte dodavati celu količinu mleka.

Nakon 10 minuta dodajte šećer i nastavite da mešate. Držite pirinač na vatri dok se ne skuva dobro. Nakon toga ga ostavite da se ohladi i servirajte u posudama, pospite desert cimetom i ukrasite po želji voćem ili džemom.

Za još bolji ukus savetujemo vam da ga pospete mlevenim orasima, bademima ili kokosovim brašnom.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Cica S

    15. mart 2019. | 12:54

    Moze i sa palminim mlekom..Ima vise kombinacija, pa kako ko voli..Kao dete jos, uvek sam ga volela uz obilje cimeta. Neprevazidjen slatkis

    Podelite komentar