Posna sarma od lista vinove loze ima jedinstven ukus i jednostavno morate da je probate

  • 5

Sarma od lista vinove loze je jedno od najomiljenijih posnih jela u Srba. Znamo da je nemoguće da je niste probali, ali verujemo da ovaj recept donosi potpuno novi ukus u kome ćete uživati.

Dovoljno je samo da pomislite na sarme i odmah ste gladni. Ovo najbolje opisuje koliko ih Srbi vole. Omiljene su čak i posne sarmice.

Evo recepta za jedne takve koje se prave sa listovima vinove loze.

Sastojci:

- 30-40 listova vinove loze,

- 1 šolja pirinča,

- 1 šargarepa (rendana),

- 1/2 kg crnog luka (iseckanog),

Foto-iliustracija: Pixabay.com

- ulje,

- 1 krompir (rendan),

- 50 g sojinih ljuspica (poparenih),

- 50 g suncokreta (samlevenog),

- so,

- biber,

- aleva paprika.

Foto-ilustracija: PIxabay.com

Priprema:

- Listove vinove loze preliti vrelom vodom i ostaviti u posudi da omekšaju. Zasebno na šporetu zagrejati ulje, dodati luk i sve propržiti. Staviti alevu papriku i dodati bareni pirinač i sve ostale pobrojane sastojke. Doterati ukus fila po želji. Posudu u kojoj će se sarma kuvati naliti uljem, staviti neki list odozdo, pa ređati pažljivo zavijene sarme. Kada sve sarme zavijete i poređate u posudu, odozgo prekriti lišćem vinove loze. Naliti vodom da ogrezne, pritisnuti blago velikim poklopcem i kuvati na tihoj vatri. Zapržiti sarmu zaprškom sa malo brašna, ali bez aleve paprike.

Prijatno.

(Telegraf.rs / posnajela.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Realan

    10. april 2019. | 14:28

    Da mi plate ne bih probo.

    Podelite komentar

  • igor

    11. april 2019. | 19:19

    Poruka svima koji nisu probali: Ništa niste propustili !

    Podelite komentar

  • J...

    18. april 2019. | 18:29

    U grckoj(lagomandra)narucila i bas ukusno.ne usudjujem se da spremim.

    Podelite komentar