Ukusan pirinač na manastirski način idealan je kao prilog za svaki ručak
Monasi spremaju preukusan aromatični pirinač koj ije odličan i kao jelo, ali i kao prilog uz neko meso ili ribu.
Za pripremu ovom manastrirskog pirinča potrebo vam je:
- 1,5 šolje pirinča;
- glavica crnog luka;
- jedna crvena i jedna zelena paprika;
- 10 komada crnih maslina;
- 1 šargarepa;
- 2 kašike pirea od paradajza;
- 1 mala tikvica;
- 150g svežih pečuraka;
- so;
- ulje;
- sitno iseckani peršun;
- malo suve nane.
![pirinač pirinač](https://xdn.tf.rs/2018/07/16/fried-rice-1808330960720-460x0.jpg)
Isperite pirinač u nekoliko voda i procedite ga. Prelijte ga vrelom vodom 1:2 i ostavite da vri dok ne upije tečnost.
U odvojenoj većoj posudi zagrejte 80-100ml ulja i upržite redom iseckan luk, šargarepu i paprike, kao i pečurke. Kada omekšaju dodajte masline i iseckanu tikvicu, začinite sa malo soli i bibera.
Dodajte paradajz pire, a kada povrće omekša dodajte pirinač i mešajte. Začinite začinima i kada j epirinač gotov sklonite sve sa ringle. Dodajte sitno iseckan sveži peršun.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
vegan
gljive nisu veganske, nevvrše fotosintezu.
Podelite komentar