Ukusan pirinač na manastirski način idealan je kao prilog za svaki ručak

  • 1

Monasi spremaju preukusan aromatični pirinač koj ije odličan i kao jelo, ali i kao prilog uz neko meso ili ribu.

Za pripremu ovom manastrirskog pirinča potrebo vam je:

- 1,5 šolje pirinča;

- glavica crnog luka;

- jedna crvena i jedna zelena paprika;

- 10 komada crnih maslina;

- 1 šargarepa;

- 2 kašike pirea od paradajza;

- 1 mala tikvica;

- 150g svežih pečuraka;

- so;

- ulje;

- sitno iseckani peršun;

- malo suve nane.

pirinač Forto: Pixabay.com

Isperite pirinač u nekoliko voda i procedite ga. Prelijte ga vrelom vodom 1:2 i ostavite da vri dok ne upije tečnost.

U odvojenoj većoj posudi zagrejte 80-100ml ulja i upržite redom iseckan luk, šargarepu i paprike, kao i pečurke. Kada omekšaju dodajte masline i iseckanu tikvicu, začinite sa malo soli i bibera.

Dodajte paradajz pire, a kada povrće omekša dodajte pirinač i mešajte. Začinite začinima i kada j epirinač gotov sklonite sve sa ringle. Dodajte sitno iseckan sveži peršun.

(Telegraf.rs/bonapeti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • vegan

    14. april 2019. | 01:24

    gljive nisu veganske, nevvrše fotosintezu.

    Podelite komentar