Ukusan pirinač na manastirski način idealan je kao prilog za svaki ručak
Monasi spremaju preukusan aromatični pirinač koj ije odličan i kao jelo, ali i kao prilog uz neko meso ili ribu.
Za pripremu ovom manastrirskog pirinča potrebo vam je:
- 1,5 šolje pirinča;
- glavica crnog luka;
- jedna crvena i jedna zelena paprika;
- 10 komada crnih maslina;
- 1 šargarepa;
- 2 kašike pirea od paradajza;
- 1 mala tikvica;
- 150g svežih pečuraka;
- so;
- ulje;
- sitno iseckani peršun;
- malo suve nane.

Isperite pirinač u nekoliko voda i procedite ga. Prelijte ga vrelom vodom 1:2 i ostavite da vri dok ne upije tečnost.
U odvojenoj većoj posudi zagrejte 80-100ml ulja i upržite redom iseckan luk, šargarepu i paprike, kao i pečurke. Kada omekšaju dodajte masline i iseckanu tikvicu, začinite sa malo soli i bibera.
Dodajte paradajz pire, a kada povrće omekša dodajte pirinač i mešajte. Začinite začinima i kada j epirinač gotov sklonite sve sa ringle. Dodajte sitno iseckan sveži peršun.
(Telegraf.rs/bonapeti.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
vegan
gljive nisu veganske, nevvrše fotosintezu.
Podelite komentar