Preukusna bela čorba na makedonski način sa teletinom i krompirom
Ovo je najukusnija čorba koju ste do sada probali, a koju ćete rado spremati za vaše ukućane.
Evo šta vam sve treba za pripremu ove čorbe:
– 500 g telećeg mesa;
– glavica crnog luka;
– 3 kašike ulja;
– 2 šargarepe;
– 2 krompira;
– biber u zrnu;
– 3 lista lovora;
– 2 kašike brašna;
– crvena tucana paprike;
– 2 žumanca;
– čaša kisele pavlake;
– sveži peršun;
– sok od limuna;
– so.
![čorba s mlevenim mesom čorba s mlevenim mesom](https://xdn.tf.rs/2018/04/27/supa-od-mlevenog-mesa-460x0.jpg)
U dublji lonac se sipa ulje, zagreje se, pa se na njemu izdinsta seckani crni luk. Dodajte meso iseckano na kockice, promešajte i ostavite da se dinsta. Sipajte 2 l vode, dodajte biber u zrnu, lovorov list, na kockice seckanu šargarepu, krompir i so.
Onda smanjiti temperaturu, a zatim poklopiti lonac i ostavi da se kuva sve dok povrće i meso ne omekšaju. U posebnoj posudi izmešajte brašno, alevu papriku i malo vode, tako da nema grudvica, pa to dodajte u čorbu.
Nastavite sa kuvanjem dok ne provri uz povremeno mešanje kako čorba ne bi zagorela. Umućena žumnca i kiselu pavlaku izmešajte, sklonite čorbu sa ringle i polako dodajte smesu od žumanaca i pavlake stalno mešajući viljuškom. Dobro promešajte i poklopite.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.