Očas posla: Najukusniji sladoled od čokolade u kućnoj režiji
Sastojci za sladoled:
120 grama čokolade za kuvanje (70 odsto kakaa)
1/4 kafene šoljice prokuvane vode
1/3 nezaslađenog kakao praha
1/2 kafene šoljice šećera
2 kafene šoljice mleka
2 kafene šoljice slatke pavlake sa većim procentom masti
prstohvat soli
1/4 kašičice kafe (po želji)
3 umućena žumanceta
1 kafena kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
1. Istopite čokoladu na umerenoj vatri.
2. Dodajte ključalu vodu, kakao prah i polovinu od navedene količine šećera. Mešajte sve vreme da ne bude gromuljica. Sklonite sa ringle.
3. Dodajte mleko, jednu šoljicu slatke pavlake i soli u čokoladnu bazu i mešajte sve dok se sastojci ne sjedine. Na kraju promešajte špatulom kako biste sastojke sa dna i ivica takođe integrisali u smesu.
4. Kada je čokoladna baza napravljena, zagrejte je na srednjoj toploti, povremeno mešajući dok baza ne počne da kuva.
5. Umutite žumanca u posebnu činiju. Kada se čokolada malo prohladi polako je dodajte u jaja koja ćete konstantno mešati kako se ne bi skuvala tokom procesa. Kada budete dodali polovinu čokoladne smese, smesu sa jajima vratite nazad u posudu iz koje ste dodavali čokoladu.
6. Zagrevajte smesu dok ne postane gusta, sklonite je sa rerne i ohladite krem, sve vreme mešajući.
7. Sipajte čokoladu kroz cediljku kako grudvice ne bi prošle dalje.
8. Umešajte vanilu.
9. Ako volite mekani sladoled onda ga ostavite da prenoći u frižideru. U suprotnom ga prebacite u posudu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač par sati da se učvrsti.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tanće
A može li bez pavlake?
Podelite komentar
Biljka
A gde da nadjem pravu slatku pavlaku od mleka zivotinjskog porekla. Samo mogu da nadjem biljnu. Ceo Beograd obidjoh, nigde je nema.
Podelite komentar