Pečeno pile na korzikanski način koje ćete zavoleti na prvi zalogaj
Ispecite savršeno slasno pile na jedan jako zanimljivi način.
Donosimo vam originalni recept za koji vam je potrebno:
- pile (oko 1,2 kg);
- 125 g mesnate dimljene slanine;
- 150 g šampinjona;
- 500 g manjih krompira;
- 4 paradajza;
- 2 kašike ulja;
- 250 g zelenih maslinki bez koštica;
- 2 cl konjaka;
- biber i so.
![peceno pile peceno pile](https://xdn.tf.rs/2019/06/01/chicken-11721411920-460x0.jpg)
Pile isprati vodom i osušiti kuhinjskim papirom. Spolja i iznutra dobro istrljati solju i biberom. Slaninu iseći na sitne kockice. Pečurke očistiti, dobro istrljati vlažnom krpom. Veće primerke prepoloviti ili iseći na četvrtine.
Krompir oprati i oljuštiti. Paradajz zarezati, popariti, oljuštiti, iseći na četvrtine i od semena očistiti.
Rernu prethodno zagrejati na 200 stepeni. U vatrostalnoj posudi zagrejati ulje, na njemu rastopiti slaninu. Spustiti pile i sa svake strane ga dobro zapeći. Dodati krompir, pečurke, maslinke i paradajz, posoliti, pobiberiti i pet minuta dinstati. Naliti konjakom. Posudu poklopiti i sve zajedno još oko jedan sat peći u rerni. Po ukusu začiniti i služiti.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Adidas slanina iz Užica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
.
Sloboda pulicima...!!!
Podelite komentar