Pikantna tunjevina sa povrćem idealna je za one koji paze na liniju
Tunjevina je idealna za pripremu brzih i laganih obroka koji neće da naude vašoj liniji.
Za pripremu ovog ukusnog jela, potrebno vam je:
- 500 g sveže tunjevine;
- po 2 crvene i zelene paprike;
- 3 paradajza;
- 6 krompira srednje veličine;
- 2 glavice luka;
- 2 čena belog luka;
- 2 kašike maslinovog ulja;
- 100 ml belog vina;
- 200 ml bujona;
- kašičica seckane majčine dušice;
- so i biber.
Tunjevinu isecite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i beli luk iseckajte.
U širokom tiganju ili voku zagrejte ulje, mešajući pržite papriku, luk i beli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte vino i bujon, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
Otprilike 10 minuta pre kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.