• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čokoladni čizkejk: Lagani desert kojim ćete zasladiti dan

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malo drugačiji čiz kejk nego što smo navikli

  • 0

Za sve ljubitelje čiz kejka imamo jedan neobičan recept z adanašnji desert.

Sastojci potrebni za pripremu su sledeći:

- 200 g putera;

- 250 g brašna;

- 225 g šećera;

- 2 vanilin šećera;

-4 jaja;

- 3 kašike kakaa;

- 750 g posnog sira;

- puding od vanile;

- so.

cokolada, torta Foto: Pixabay.com

Za testo stavite u posudu za mućenje 100 g putera isečenog na listiće, brašno, 75 g šećera, vanilin šećer, jaje, prstohvat soli i kašiku kakaa. Prvo izmešajte sastojke mikserom i to spiralnim nastavcima, a potom na brzinu rukama do kraja umesite testo. Obmotajte ga streč folijom i ostavite na 30 minuta u frižideru.

Ohlađeno testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, položite u namašceni kalup za torte (ø 26 cm), malo podignite ivice pa dno izbockajte viljuškom. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Uzmite preostala jaja i odvojte belanca od žumanaca. Penasto imutite preostali puter, šecer i vanilin šecer. U tu smesu umiksujte žumanca (jedno po jedno), a zatim sir i puding u prahu. Izmiksujte belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli, istresite ga na krem pa umešajte lopaticom ili varjačom. Dodajte ostatak kakaa i dobro izmešajte. Stavite u rernu i pecite 65 minuta.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti