
"Sirotinjsko" jelo koje je Dragan Nikolić obožavao da pravi, naravno, uz pivo (RECEPT)
Legendarni srpski glumac Dragan Nikolić bio je veliki gurman, ali nije se previše motao po kuhinji.
Jednom prilikom je sam rekao da zna dobro da napravi palačinke, ali i da spremi morsku i rečnu ribu.
- Zimi volim krompir iz rerne isečen na pola sa kajmakom, slaninom i pivom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš mašinu - rekao je tada slavni Gaga.
Ovako spremljen krompir je u nekim mestima poznat kao "pole" ili "polutke", a recept je više nego jednostavan.

Sastojci:
Krompir
Kajmak
Slaninica
So
Priprema:
Nekoliko krompira (po želji) dobro operite i bez guljenja kore ga isecite na pola po dužini.
Poslažite krompir tako da je zaobljeni deo na dnu pleha.
Dobro posolite i pecite 10 minuta u rerni.
Nakon toga stavite slaninicu na polovine krompira i malo kajmaka, tek da pusti sok.
Nastavite sa pečenjem. Onda kada korica požuti slobodno ga izvadite iz rerne.
Kada poslužite krompir dodajte malo kajmaka da ulepšate ukus koji je slaninica ispustila.
I, naravno, ne zaboravite pivo!
Prijatno!
VIDEO: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ama
Bilo je nekada sirotinjsko. SADA JE LUKSUZ. 😀
Podelite komentar
Marina
A zasto sirotinjsko?
Podelite komentar
Života
Mi smo nekad zimi uz krompir ceo jeli čvarke i kupus, prste da poližeš!
Podelite komentar