Uz trik Gordona Remzija skuvajte najukusniji pirinač ikada (RECEPT)
Želite li da dobijete najbolje moguće rezultate, odaberite pirinač dugog zrna, priznaje kuvar.
Basmati pirinač se smatra najkvalitetnijom vrstom pirinča, a raste isključivo u podnožju Himalaja. Karakteristično za njega je dugo zrno koje se kuva otprilike desetak minuta.
Gordon Ramzi tvrdi da je 1:1,5 idealna razmera pirinča i vode, a pronašao je i optimalno vreme za termičku obradu.
Sastojci za savršeno kuvani pirinač:
- 400 g pirinča
- 600 ml hladne vode
- 3 semenke kardamon
- 2 zvezde anisa
- so i biber po želji

Priprema:
Isperite pirinač pod mlazom hladne vode. Stavite ga u lonac. Posolite i pobiberite, pa sve dobro promešajte. U lonac ubacite zvezdasti anis i kardamon, koji ste prethodno probušili kako bi otpustio svoje prirodne arome tokom kuvanja.
Pustite da voda brzo provri. Kada provri, smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno lagano kuva 8-10 minuta.
Tokom kuvanja nemojte podizati poklopac. Poklopljeni lonac ključan je za savršenu termičku obradu pirinča.
Varjačom promešajte pirinač i poslužite ga uz sos po želji.
(Telegraf.rs/ haber.ba)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
AM
Kardamona i anisa u svakoj radnji, ali nigde pirinca. Koga vi zezate?
Podelite komentar
Maja
Ako ukljucim na jaku vatru da brzo prokljuca, a ne smem da podizem poklopac i mesam pirinac, uhvatice na dnu... a koji su to zacini sto se stavljaju, ima li toga kod nas? Mnogo se taj Remzi pravi pametan. Rudolf je zakon, ne pametuje sa sastojcima.
Podelite komentar
Marko
Znaci sipamo pirinac u lonac,nista voda? A sta je taj zvezdasti anis i kardan?
Podelite komentar