Sladoled torta, savršena za vrele dane: Potrebno vam je 3 sastojka i 15 minuta vremena
Sastojci:
- 250 gr slatkog keksa
- 3 kašike rastopljenog maslaca
- 1.5 kg blago rastopljenog sladoleda (ukus po želji)
- 200 g bobičastog voća po izboru
![Sladoled Sladoled](https://xdn.tf.rs/2014/03/22/Sladoled006-460x0.jpg)
Priprema:
U blender stavite 10 komada keksa i obradite ih do finih mrvica. Dodajte maslac i mešajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smesu. Keks možete smrviti i oklagijom.
Mešavinu keksa i maslaca izlijte u posudu za pečenje veličine oko 22 cm sa dnom koje se može skinuti. Dnom merne posude ili čaše čvrsto pritisnite koru na dno posude. Na koru posložite osam celih keksa.
Na keks izlijte sladoled i gumenom špatulom nežno ga rasporedite po celoj površini. Potom po sladoledu rasporedite voće. Tortu ostavite u zamrzivaču najmanje 8 sati, odnosno dok ne postane čvrsta.
Kako biste tortu sigurno izvadili iz lima, po spoljašnjem rubu lima prođite krpom ili sunđerom namočenim toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s tortom, stavite je na tanjir za serviranje, pa isecite.
(Telegraf.rs/zadovoljna.hr)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
CVele
Da li je ikome palo na pamet da u 1.5 kg sladoleda može dodati mrvljeni keks i maslac i da dobije tu "tortu"!!!!Bavim se slastičarstvom godina ali ovako nešto nikada nisam mogao da zamislim,"otapanje sladoleda da bi ga ponovo zamrzli"???????
Podelite komentar
@italianvegefood
Pa i nije baš neki recept.
Podelite komentar