Amerikanac napravio prvi koktel od "Yebiga" rakije, a da li će se Srbima dopasti?

 
 ≫ 
  • 9

Bil Guld, basista legendarnog rok benda Faith No More sa kojim je proputovao pola sveta, prilikom pesete Srbiji bio je toliko oduševljen našom rakijom, da je odlučio da je i sam proizvodi.

- Mnogi ovo ne znaju, ali idući na turneje i putujući decenijama po Balkanu postao sam veoma privržen poznatom alkoholnom piću koje se zove rakija. U toj oblasti se pravila vekovima, ali se čini da većina ljudi u Americi ne znaju za nju. I ako znaju, izgleda da su upoznati samo sa gadnim stvarima - rekao je Guld koji je svojoj rakiji koju proizvodi u jednom selu kraj Kraljeva dao ime "Yebiga".

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Yebiga (@yebiga_rakija) on

"Yebiga" je već stekla popularnost preko bare, a jedan barmen iz Kalifornije odlučio je da od nje napravi koktel. Bredli Volter iz Alex bara u Long Biču, koktelu je dao šaljivo ime “Phuket” po asocijaciji na tajlandsko ostrvo, ali i frazu na “F*ck it” odnosno "Yebiga".

Mešanje rakije sa drugim pićima za veliki broj Srba najverovatnije predstavlja "svetogrđe", ali ako ipak poželite da saznate kakvog ukusa je ovo piće, evo recepta!

“Phuket” koktel

Namirnice:

- 6 ml rakije “Yebiga”,

- 3 ml lajt sirupa od agave,

- 3 ml soka limete,

- 4-5 kapi tajlandskog bitera,

- malo piva od đumbira,

- malo Angostura bitera,

- lišće nane

Priprema: Sve sastojke sipati u šejker, dodati kockice leda i mućkati. Sipati preko izdrobljenog leda. Dodati još izdrobljenog leda i sipati malo piva od đumbira. Preko dodati Angostura biter i ukrasiti lišćem nane.

Živeli i javite da li vam se dopalo!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Dušan

    31. avgust 2019. | 13:05

    Samo sam preskočio čitanje recepta. Puj puj daleko bilo.

    Podelite komentar

  • Ostoja

    31. avgust 2019. | 14:25

    Moj barmenu, prvo treba da dodjes u Srbiju na kurs kako se sluzi i pije rakija,a ne da pravis neke buckurise. Nije ni cudo sto Ameri ne znaju za rakiju.

    Podelite komentar

  • Veliki Štrumpf

    31. avgust 2019. | 12:32

    Ovi Ameri upropaste sve čega se dovate. Kakav bre koktel sa šljivkom to je stvarno svetogrđe. Šljivka se pije čista i puno.

    Podelite komentar