Sve vreme smo omlet pravili pogrešno: Ako i vi ovo radite dok mutite jaja, pravite veliku grešku
Da, svi znamo da pravimo omlet. Ali, da li ste znali da je tajna savršenog omleta u jednom triku za koji malo ko zna?
Umutite dva jaja, posolite, dodate poneki začin i ispržite?
Ako i vi ovako pravite omlet, onda spadate u većinu koja ovo smatra najjednostavnijim receptom za doručak.
Međutim, ako ste se ikada pitali kako omlet u restoranu ispadne tako savršen u odnosu na onaj kod kuće, sada ćemo vam otkriti tajnu.
Naime, dok pravite omlet potrebno je da odvojeno umutite belance i žumance.
Tek kada ih posebno umutite, a od belanceta nastane pena, spojite žumance i belance.
Na taj način će omlet biti „pufnastiji“ dobiće na gustini i lepšem ukusu.
Ako želite da ispadne kao tortilja sve što treba da uradite jeste da premažete puterom tiganj, na srednjoj vatri, izručite smesu i poklopite pet minuta.
U međuvremenu možete dodati sir, meso, povrće, odnosno dodatke po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Marina
Ili dodati malo kisele vode u jaja i savršen je.
Podelite komentar
Jeca
Mlaćenje prazne slame...
Podelite komentar
Ja 2
Pravim na prvi nacin koji ste napisali i svima nam se svidja.Nista ja tu ne bih menjala.
Podelite komentar