Sve vreme smo omlet pravili pogrešno: Ako i vi ovo radite dok mutite jaja, pravite veliku grešku
Da, svi znamo da pravimo omlet. Ali, da li ste znali da je tajna savršenog omleta u jednom triku za koji malo ko zna?
Umutite dva jaja, posolite, dodate poneki začin i ispržite?
Ako i vi ovako pravite omlet, onda spadate u većinu koja ovo smatra najjednostavnijim receptom za doručak.
Međutim, ako ste se ikada pitali kako omlet u restoranu ispadne tako savršen u odnosu na onaj kod kuće, sada ćemo vam otkriti tajnu.
Naime, dok pravite omlet potrebno je da odvojeno umutite belance i žumance.
Tek kada ih posebno umutite, a od belanceta nastane pena, spojite žumance i belance.
Na taj način će omlet biti „pufnastiji“ dobiće na gustini i lepšem ukusu.
Ako želite da ispadne kao tortilja sve što treba da uradite jeste da premažete puterom tiganj, na srednjoj vatri, izručite smesu i poklopite pet minuta.
U međuvremenu možete dodati sir, meso, povrće, odnosno dodatke po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Marina
Ili dodati malo kisele vode u jaja i savršen je.
Podelite komentar
Jeca
Mlaćenje prazne slame...
Podelite komentar
Ja 2
Pravim na prvi nacin koji ste napisali i svima nam se svidja.Nista ja tu ne bih menjala.
Podelite komentar