Savršena salata iz Rusije koja jača imunitet: Obavezni sastojak je cvekla

 
 ≫ 
  • 0

Tu je jesen, a to znači da je vreme za neprevaziđene ruske recepte, koje em nije teško pripremiti, em sve sastojke možete pazariti na srpskim pijacama, i to za male pare. Ovog puta vam predstavljamo fenomenalnu salatu s cveklom, koju biste mogli napraviti već ovog vikenda!

Šta je potrebno za čuvenu salatu:

crvena cvekla - 1 glavica (oko 250 g)

krompir - 10 malih - srednjih

šargarepa - 4 - 5 komada

kiseli krastavčići - 1 tegla, hrskavi (ne iz sveže turšije)

kiseli kupus - 150 - 200 g

luk - 1 glavica srednje veličine

ulje - malo

sirće

so - po ukusu

Kako pripremiti:

Pre svega, za salatu je uvek ukusnija spljeskana cvekla, a ne duguljasta.  Cveklu, šargarepu i krompir očistite bez ljuštenja, operite i stavite u ključalu vodu. Kad proključa, sačekajte nekoliko minuta. Nakon toga, stišajte vatru, i nek se na tihoj temperaturi kuva još oko pola sata, malo duže.

Nakon toga, povrće iseckajte na kockice.

Posolite malo i prebacite u drugu posudu. U sve to dodajte sitno iseckan luk, krastavčiće i kiseli kupus. Na kraju dodajte ulje, malo sirćeta i promešajte. Možete dodati i jedno-dva tvrdo kuvana jajeta, isečena na kockice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti