Savršena salata iz Rusije koja jača imunitet: Obavezni sastojak je cvekla
Tu je jesen, a to znači da je vreme za neprevaziđene ruske recepte, koje em nije teško pripremiti, em sve sastojke možete pazariti na srpskim pijacama, i to za male pare. Ovog puta vam predstavljamo fenomenalnu salatu s cveklom, koju biste mogli napraviti već ovog vikenda!
Šta je potrebno za čuvenu salatu:
crvena cvekla - 1 glavica (oko 250 g)
krompir - 10 malih - srednjih
šargarepa - 4 - 5 komada
kiseli krastavčići - 1 tegla, hrskavi (ne iz sveže turšije)
kiseli kupus - 150 - 200 g
luk - 1 glavica srednje veličine
ulje - malo
sirće
so - po ukusu
Kako pripremiti:
Pre svega, za salatu je uvek ukusnija spljeskana cvekla, a ne duguljasta. Cveklu, šargarepu i krompir očistite bez ljuštenja, operite i stavite u ključalu vodu. Kad proključa, sačekajte nekoliko minuta. Nakon toga, stišajte vatru, i nek se na tihoj temperaturi kuva još oko pola sata, malo duže.
Nakon toga, povrće iseckajte na kockice.
Posolite malo i prebacite u drugu posudu. U sve to dodajte sitno iseckan luk, krastavčiće i kiseli kupus. Na kraju dodajte ulje, malo sirćeta i promešajte. Možete dodati i jedno-dva tvrdo kuvana jajeta, isečena na kockice.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.