Bizaran jugoslovenski recept koji se našao u "Velikom narodnom kuvaru" 1983. godine
Pomalo bizaran recept našao se u jugoslovenskom "Velikom narodnom kuvaru" koji je izdat 1983. godine u Ljubljani.
U moru tradicionalnih čorbi sa ovih prostora, našao se i recept za, prema rečima mnogih, ukusnu čorbu od golubova.
Oni koji su probali kažu da njen ukus neodoljivo podseća na piletinu, a na vama je da li ćete je probati budući da se u Srbiji gotovo nigde ne služi u restoranima.
Recept za čorbu od golubova:
Dva goluba očistiti od perja i droba (iznutrica) i iseći na četvrtine.
U šerpu staviti dve varjače masti ili maslaca. Kad se mast zagreje, dodati 1 vezu očišćene i na koturove isečene zeleni za supu.
Zelen na masti pržiti dok ne omekša.
Sada u uprženu zelen dodati golubje meso, dobro promešati, pa za vreme prženja nalivati toplom vodom.
Naposletku dodati još 1 litar vode, koliko je potrebno za čorbu.
Čorbu začiniti s 3 kašike kisele pavlake, 1 žumancetom i sokom od limuna, mada se čorba od golubova može služiti i bez začina.
Prijatno?
Video: Iz Bebanovog benda su ga izbacili jer je skuvao golubija jaja, sada se nalazi na putu iskupljenja
(T.T./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
ivan
Ko ovo nije probao ne zna sta je supica. Prelepo.
Podelite komentar
Uros
Ne znam sta je bizarno tu, ne kuvaju se golubovi sa ulice...
Podelite komentar
Kiza
U Suboticu kada god sam isao redovno sam na pijaci kupovao golubove, ociscene i kuvao supicu, corbicu. Bruka kako je lepo
Podelite komentar