Pasta la Vista: Italijanski šef kuhinje kaže da je za savršenu pastu karbonara potrebno 5 sastojaka
Italijanski šef kuhinje Masimo Bijanči otkrio je svoj recept za savršenu pastu karbonara uz naznaku da je najvažnije da jelo jedete odmah nakon pravljenja.
Kako biste napravili najukusniju pastu karbonara potrebno vam je samo 5 sastojaka.
- 100 g pančete
- 3 jaja
- 500 gr špagete
- 25 g parmezana
- 25 g tvrdog italijanskog sira pekorino
Od začina vam je potrebno samo maslinovo ulje i biber po ukusu.
Sve počinje prženjem pančete u maslinovom ulju. Odvojte belnce od žumanceta pa žumance dodajte u činiju gde se nalazi 25 g pekorina i 25 g parmezana. Ovoj smesi dodajte biber po želji.
Špagete obarite u pouljenoj i posoljenoj vodi, a nakon barenja sačuvajte malo vode koje ćete dodati u smesu sa žumancetom, sirevima i pančetom ukoliko vam se učini da je previše suva.
Servirajte odmah!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dija
Ako se doda Šarplaninski Sir, može da zameni sve vrste sira, To je ukus!
Podelite komentar