![moskovska riblja čorba moskovska riblja čorba](https://xdn.tf.rs/2019/11/01/moskva-670x447.jpg)
Originalni ruski recept za moskovsku riblju čorbu: Pravi se od ribe koje ima i u Dunavu
Možda ne možete da obiđete Moskvu, ali svakako možete naučiti kako se pravi tradicionalna moskovska riblja čorba.
Od cele jesetre uzeti prvo glavu, staviti je u lonac, naliti vodom, dodati na koturove isečene šargarepe, koren od peršuna, crni luk, koje zrno bibera, 1 list lovora i dovoljno mirođije.
Sve to zajedno kuvati.
Kad je zeleniš dovoljno mekan, procedite čorbu, a svu zelen propasirajte i vratite nazad u čorbu.
Čorbu potom zapržite zaprškom od maslaca i brašna.
U zaprženu čorbu staviti pržene marinirane šumske pečurke, malo kapre, maslinke iseckane na kocke i male kisele krastavce isečene na koturove.
Sve to zajedno prokuvati, posoliti po ukusu i sad spustiti unutra ostale isečene i upola obarene komade jesetre, nekoliko komada mesa od obarenih rakova, soka od limuna, malo pirea od paradajza, ksele pavlake i najzad sitno isečen zeleni peršun.
Čorbu kuvati dok riblje meso ne bude sasvim mekano.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.