Samo ovako žene iz Italije spremaju neponovljiv sos za bolonjeze
Kao i za sva jela i za ovo postoje mnoge varijante, ali osnova bolonjeza je sos pravljen od mlevenog junećeg mesa i paradajza kojim se prelivaju špagete.
Da bi ovaj sos bio jedinstven u njega dodajemo mirise i arome koji ga čine jedinstvenim.
Ovo je recept pravih Italijanki koje su ga dobile od svojih majki i baki.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 2 konzerve paradajz pelata
- Pola litre paradajza u tetrapaku
- 3 karanfilića
- Šaka iseckanog svežeg bosiljka ili kašika sušenog
- Kašika putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po želji

Priprema:
Luk iseckati i propržiti na maslinovom ulju i puteru dok ne postane staklast. Dodati mleveno meso i čenove belog luka (ne seckati ih) i sve zajedno pržiti. Kada je meso pečeno dodati pelat i sok od paradajza, kafanfilić, so, biber. Dobro promešati pa ostaviti da se kuva još neko vreme. Na kraju kuvanja dodati iseckani bosiljak.
Prijatno!
(B.K./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
sale
Totalno pogresan recept za pravi sos bolognese.Sos cini 2/3 juneceg i 1/3 svinjskog mesa.Propzi se na ulju crni luk, strukovi celera i sargarepa, zatim se doda meso pa belo vino, kada ispari dodaje se pelat 1l provrele vode sa povrtnom kockom. Kuva se na tihoj vatri oko 3 sata sa dodavanjem vode kada ista ispari.Moze se dodati i malo pancete ali NIKAKO bosiljak🤮
Podelite komentar
Mixer
čuj ne seku beli luk.
Podelite komentar
goran
Pre paradajza se dodaje crveno vino. Pozdrav
Podelite komentar