Samo ovako žene iz Italije spremaju neponovljiv sos za bolonjeze
Kao i za sva jela i za ovo postoje mnoge varijante, ali osnova bolonjeza je sos pravljen od mlevenog junećeg mesa i paradajza kojim se prelivaju špagete.
Da bi ovaj sos bio jedinstven u njega dodajemo mirise i arome koji ga čine jedinstvenim.
Ovo je recept pravih Italijanki koje su ga dobile od svojih majki i baki.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 2 konzerve paradajz pelata
- Pola litre paradajza u tetrapaku
- 3 karanfilića
- Šaka iseckanog svežeg bosiljka ili kašika sušenog
- Kašika putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po želji

Priprema:
Luk iseckati i propržiti na maslinovom ulju i puteru dok ne postane staklast. Dodati mleveno meso i čenove belog luka (ne seckati ih) i sve zajedno pržiti. Kada je meso pečeno dodati pelat i sok od paradajza, kafanfilić, so, biber. Dobro promešati pa ostaviti da se kuva još neko vreme. Na kraju kuvanja dodati iseckani bosiljak.
Prijatno!
(B.K./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Nasilje iz senke: Kada komentari na društvenim mrežama postanu oružje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
sale
Totalno pogresan recept za pravi sos bolognese.Sos cini 2/3 juneceg i 1/3 svinjskog mesa.Propzi se na ulju crni luk, strukovi celera i sargarepa, zatim se doda meso pa belo vino, kada ispari dodaje se pelat 1l provrele vode sa povrtnom kockom. Kuva se na tihoj vatri oko 3 sata sa dodavanjem vode kada ista ispari.Moze se dodati i malo pancete ali NIKAKO bosiljak🤮
Podelite komentar
Mixer
čuj ne seku beli luk.
Podelite komentar
goran
Pre paradajza se dodaje crveno vino. Pozdrav
Podelite komentar