Recept star vekovima: Tradicionalna italijanska supa koja je "grejala" i Leonarda da Vinčija

  • 0

Tradicionalna italijanska minestrone supa pripremljena na toskanski način bila je jedno od omiljenih jela najznačajnijeg čoveka renesanse Leonarda da Vinčija. Do ovih podataka došao je istoričar Dejv Devit koji je prikupio autentične recepte tog doba, pa ih prilagodio današnjoj kuhinji. Evo kako da i vi napravite najukusniju italijansku supu.

Sastojci:

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

2 šargarepe

1 krompir

Konzerva pelata

Konzerva pasulja

2 šake zeleniša (kelj, kupus, spanać)

100 grama testenine ili pirinča

Kocka za supu od povrća

Maslinovo ulje

So

Biber

Origano

List lovora

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite sitno iseckani crni i beli luk. U šerpu dodajte malo vode, kocku za supu, lovorov list, a kada sve provri dodajte povrće (šargarepu i krompir) iseckano na kockice.

Nalijte sa oko pola litre vode, pustite da provri i zatim dodajte pelat iz konzerve.

Sve neka krčka pet minuta, pa dodajte testeninu ili pirinač.

Začinite sve origanom, solju i biberom, ubacite pasulj i kuvajte sve dok krompir i testenina ne budu gotovi.

Pred sam kraj kuvanja dodajte zeleniš koji bi trebalo samo da omekša, ali ne i da se kuva previše.

U minestrone supu možete dodati bilo koje drugo povrće.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti