Neizostavni deo praznične atmosfere: Topla čokolada je pravi izbor da se zasladite u zimskim danima
Topla čokolada je nepogrešivo rešenje da se zasladite u toku predstojećih hladnih dana. Uz dodatak različitih aroma, dobićete ukusan napitak.
Može biti bela, crna, gusta, retka, sa šlagom ili bez – izbor je na vama, i za koju god varijantu da se odlučite nećete se pokajati.
Sastojci:
- 1 litar mleka (može i 2 dcl više ako volite ređe)
- 7 kašika šećera
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 50 g čokolade za kuvanje
- prstohvat soli
Još možete dodati cimet, rum, koricu pomorandže ako volite.
Ukrasite jednom kesicom umućenog šlaga i narendanom čokoladom ili kakaom.
Priprema:
U 100 ml mleka umešajte šećer, so, puding. Ostalo mleko prokuvajte ubacite čokoladu i kada se rastopi zakuvajte puding. Kuvajte 3 minuta pa vrelo sipajte u čaše, ukrasite šlagom i odmah poslužite.
Mogu se praviti i drugi ukusi, samo zameniti puding (vanila, jagoda, malina, banana, kokos…).
Prijatno!
(Telegraf.rs/Stvarukusa.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Siki
Nista toplije od iskrene toplih reci.
Podelite komentar