Tajni sastojak za ukus iz snova: Profesionalni kuvar otkrio recept za najukusnije krompiriće
Za pripremu savršenih krompirića iz rerne vam neće trebati previše vremena, a sigurni smo da ćete biti oduševljeni ukusom i hrskavošću.
Tajna se krije u posebnoj metodi obrade krompira i pažljivo odabranom začinu - timijanu koji ovom jelu daje posebnu aromu.
Sastojci (dovoljni za 6 osoba):
1,5 kg krompira
1 kafena kašičica morske soli
75 gr masti
75 ml biljnog ulja
rukohvat timijana
3 čena belog luka
Priprema:
Prvi korak: Stavite krompir u šerpu, a zatim dodajte hladnu vodu. Dodajte so, stavite poklopac i ostavite da proključa. Smanjite jačinu vatre i kuvajte oko 15 minuta dok krompir ne omekša. Potom ocedite krompiriće i prebacite ih u posudu. Stavite da se ohlade, a potom odložite u frižider na jedan sat.
Drugi korak: Zagrejte rernu na 220 stepeni. U posudu za pečenje sipajte mast i ulje i ostavite da se zagreju 10 minuta. Pažljivo izvadite iz rerne i prethodno ohlađen krompir ređajte u posudu.
Treći korak: Dodajte timijan i beli luk, a zatim krompire dodatno premažite uljem. Pecite u rerni od 30 do 40 minuta. Kada krompir postane hrckav i dobije zlatnu boju, koristite veliku kašiku ili postavite ih na kuhinjski ubrus kako bi odstanili višak masnoće.
Dodajte malo soli i servirajte.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ena
Pa zar krompir nije opasan i otrovan ako se podgrejava?
Podelite komentar
I tepsiju
Kad bude gotov sve to bacite.
Podelite komentar