Ceo život je spremamo na pogrešan način: Poznati francuski kuvar otkrio trik za najukusniju kajganu
Kajgana se smatra jednim od najpopularnijih jela na celom svetu, najčešće se jede za doručak, a može se pripremiti na najrazličtije načine.
Ipak kada je reč o spremanju klasične kajgane, da bi jelo zadržalo svoj pun ukus i aromu, potrebno je ispoštovati određena pravila.
Poznati kuvar Manu Fedol iz Francuske tvrdi da možete da sprečite dobijanje žilave smese ukoliko izbegnete da pravite najčešću grešku pri kuvanju, a koja se odnosi na visoku temperaturu.
Manu, najpoznatiji po svojoj autorskoj emisiji "My Kitchen Rules" koja se emituje na francuskim TV stanicama, kaže da se jaja mnogim ljudima preprže upravo zbog previše zagrejanog tiganja.
- Ne dozvolite da vatra bude prejaka. Ako je tiganj prevruć, jaja će previše brzo biti gotova, pa umesto da budu lagana i kremasta, imaće žilavu, "gumenu" teksturu - ističe.
Kuvar savetuje da tiganj prvo zagrejete na srednjoj temperaturi šporeta, rastopite puter i na kraju dodate jaja.
- Dok su jaja još uvek vlažna, sklonite ih sa ringle i ostavite da odstoje na vrelom tiganju još pola minuta - savetuje Fedol.
Za kremastiji ukus možete da dodate kislelu pavlaku - na svako jaje se dodaje po jedna kašika pavlake, a potom se smesa dobro promeša. Kajgana se zatim sprema po istom principu, greje se maslac na srednjoj temperaturi, a pred sam kraj prženja jaja se sklanjaju sa ringle i ostavljaju se da tako odstoje oko 30 sekundi.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
DARKO 100%
Ja volim jaja u svakom obliku i kajgana i na oko,i kuvana ,cak mogu i nazivo da ih popijem,sta su nam zlatne koke podarile
Podelite komentar