![kajganopita kajganopita](https://xdn.tf.rs/2020/01/05/jaja-670x447.jpg)
Jedan od najpopularnijih recepata u 2019. godini: Bez ovog jela nećete moći da zamislite doručak!
Iako je ovaj recept idealan kako biste upotrebili stariji hleb, kajganopita će svakako biti na listi vaših omiljenih obroka. Jelo potiče iz Izraela, a oblično se sprema za Šabat, najveći jevrejski praznik i tamo ga nazivaju fatoot samneh.
Može se jesti u slatkoj i u slanoj varijanti. Koju god da vi izaberete, mirisna pita umešana u jaja idealan je doručak.
Sastojci:
4 kafene kašičice maslaca
2 pita hleba ili 1 somun iscepkana u manje delove
4 jaja, blago utučena
četvrtina kašičice soli
Med (po želji)
Priprema:
U tiganju srednje veličine istopite maslac na umerenoj vatri. Dodajte hleb i pržite dok ne bude istostiran.
U međuvremenu, u činiju srednje veličine ulupajte jaja i posolite. Prelijte hleb u tiganju i pržite konstantno mešajući.
Kada jaja i hleb postanu krckavi servirajte i po želji prelijte medom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Biljka
Uz veliko postovanje izraelske kuhinje ... bljak! Balkanska je bolja!
Podelite komentar