Kako da za tren oka napravite zdravi domaći čips čiji ukus nećete moći da zaboravite
Ako ste ljubitelj čipsa, možete ga i sami napraviti tako da bude još ukusniji i mnogo zdraviji od onog koji kupujete u prodavnici. Sve sastojke koji vam trebaju da biste ga spremili već imate u kući, a recept koji sledi možete menjati i usavršiti po svojoj želji, tako što ćete mu dodati začine koje najviše volite, piše Healthandstyle.
Ova količina dovoljna je za četiri osobe, a priprema traje samo 15 minuta, uz dodatnih 12 minuta pečenja u rerni, što je manje od pola sata posla.
Potrebni sastojci:
- 200 grama krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika svežeg ruzmarina, sitno iseckanog
- 2 čena belog luka, usitnjena
- so
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Krompir detaljno operite i isecite ga na tanke kolutove.
U činiji srednje veličine pomešajte maslinovo ulje, ruzmarin i beli luk, pa umočite kolutove krompira u mešavinu, a onda ih poređajte u pleh koji ste prethodno posolili tankim slojem soli.
Pecite na sredini rerne 12 minuta dok kolutovi ne dobiju zlatnobraon boju i ne postanu hrskavi.
Izvadite čips iz rerne i pustite ga da se ohladi pre nego što ga poslužite.
Služite sa umakom po želji ili bez njega.
V. T.
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
DARKO 100%
Znate li u cemu je tajna cipsa? Tajna je u tome sto tako iseckani sitno krompir mora da prenoci, da sav skrob izadje iz njega ,on postaje lagan i nelepi se i bude isti ko onaj u radnji
Podelite komentar