Kako da za tren oka napravite zdravi domaći čips čiji ukus nećete moći da zaboravite

  • 5

Ako ste ljubitelj čipsa, možete ga i sami napraviti tako da bude još ukusniji i mnogo zdraviji od onog koji kupujete u prodavnici. Sve sastojke koji vam trebaju da biste ga spremili već imate u kući, a recept koji sledi možete menjati i usavršiti po svojoj želji, tako što ćete mu dodati začine koje najviše volite, piše Healthandstyle.

Ova količina dovoljna je za četiri osobe, a priprema traje samo 15 minuta, uz dodatnih 12 minuta pečenja u rerni, što je manje od pola sata posla.

Potrebni sastojci:

  • 200 grama krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika svežeg ruzmarina, sitno iseckanog
  • 2 čena belog luka, usitnjena
  • so

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Krompir detaljno operite i isecite ga na tanke kolutove.

U činiji srednje veličine pomešajte maslinovo ulje, ruzmarin i beli luk, pa umočite kolutove krompira u mešavinu, a onda ih poređajte u pleh koji ste prethodno posolili tankim slojem soli.

Pecite na sredini rerne 12 minuta dok kolutovi ne dobiju zlatnobraon boju i ne postanu hrskavi.

Izvadite čips iz rerne i pustite ga da se ohladi pre nego što ga poslužite.

Služite sa umakom po želji ili bez njega.

V. T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • DARKO 100%

    7. februar 2020. | 15:35

    Znate li u cemu je tajna cipsa? Tajna je u tome sto tako iseckani sitno krompir mora da prenoci, da sav skrob izadje iz njega ,on postaje lagan i nelepi se i bude isti ko onaj u radnji

    Podelite komentar