Ovo je najveća greška koju pravite kada odlažete hleb
Mnogi se trude da hleb što je moguće duže održe svežim i posle toliko saveta misle da su našli pravi recept za to. Verovatno i vi sa ovim ciljem stavljate hleb u frižider, što je kardinalna greška, naročito ako je u pitanju svež hleb. Mnoge namirnice uspevaju da održe svoju svežinu duže ako su u frižideru, ali to ovde nije slučaj.
Prema rečima Džonatana Dejvisa iz „La Brea Bakery“ u San Lijandru u Kaliforniji, veknu svežeg hleba nikako ne treba da stavljate u frižider.
- Ako stavite hleb u frižider, temperatura i okruženje u njemu zapravo će ubrzati proces kvarenja umesto da ga održe svežim – tvrdi Dejvis.
On objašnjava da je najbolji način da što duže očuvate svežinu hleba da ga držite na sobnoj temeperaturi u kutku sobe ili kuhinje koji nije previše topao ili suv. Čuvajte ga van domašaja sunčeve svetlosti, daleko od prozora.
- Najbolje bi bilo da ga pojedete u prva dva do tri dana otkad ste ga kupili, jer posle toga njegova svežina i ukus počinju da slabe – kaže on.
Ukoliko veknu ne pojedete u roku od tri dana, umotajte je u kesu i stavite je u zamrzivač, a ne u frižider, a kada budete hteli da je jedete, zagrejte je u rerni.
Ako nećete da zamrzavate hleb, možete ga upotrebiti za neki recept. Na primer, možete napraviti krutone ili ga izmrviti i dobiti domaće prezle, pa ga dodati salatama, supama i drugim jelima.
(V. T.)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mile
Za koju drzavu sveta ste vi nametnuli ovu vest? Zar vi stvarno mislite da u Srbiji niko nezna da cuva hleb?Sto nepisete da se zitarice uvoze iz koje kakvih belosvetskih starih zaliha radijoaktivne.A nase ste unistil sve mlinske kuce u Srbiji vise nepostoje.
Podelite komentar