Kuvari otkrivaju genijalan trik: Evo kako da izdinstate crni luk na sasvim drugačiji način

 ≫ 
  • 0

Crni luk je neizostavan sastojak mnogih jela, dodatak ili čak osnova za salatu. Kada je reč o pripremi domaćih specijaliteta gotovo da nema recept u kome ne dominira ova povrćka.

Kako biste izvukli maksimum iz nje,  odnosno dobili sve hranljive sastojke i svom jelu poboljšali ukus, važno je da na pravilan način izdinstate luk.

crni luk Foto-iliustracija: Pixabay.com

Iako većina nas smatra da je dovoljno samo zagrejati ulje i dodati sitno iscekano povrće, istina je drugačija.

Poznati kuvari su otkrili da većina ljudi često iznova i iznova pravi određene greške pri dinstanju, zbog čega kockice luka požute, omekšaju i izgube specifičnu aromu.

Kako biste to izbegli, gastro stručnjaci tvrde da pri svakom dinstanju u tiganj ubacite prstohvat sode bikarbone. Na taj način će crni luk brže da poprimi tamniju boju, ujedno će se smanjiti vreme dinstanja.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti