Ovo je najbolji sos za piletinu: Sprema se za manje od 10 minuta, svi ga obožavaju
Ovaj jednostavan umak možete da primenite, ne samo na pileće belo meso, već i na grilovane škampe, losos, a ono što je još dobro je to, da se priprema za manje od 10 minuta.
Osnovni sastojci sosa su limun, med i beli luk. Preporuka je da se koristi sveži limun jer se savršeno uklapa u slatkoću meda, navodi "The kitchn".
Ukoliko vam ipak nije dostupan svež limun, možete koristiti i flaširani sok od limuna ali je on uglavnom kiseliji od svežeg, te je preporuka da koristite ¼ umesto 1/2 šoljice.
Sastojci:
4 češnja belog luka
4 veća limuna
2 kašike maslinovog ulja
½ šolje meda
¼ kašičice soli
¼ kašičice crnog bibera
Priprema:
Beli luk sitno naseckajte, a limune iscedite. Dobiće oko pola šolje soka od limuna. Ipak, ukoliko pretekne soka od limuna sačuvajte ga za narednu upotrebu.
Maslinovo ulje zagrejte u maloj posudi na srednjoj vatri. Dodajte beli luk i kratko ga propržite, 1-2 minuta, do ne počne da miriše. Dodajte sok od limuna i ½ šolje meda i pustite da proključa.
Gotovo je kada dobijete ujednačenu strukturu i kada se malo zgusne, a to će se desiti za 3-4 minuta.
Dodajte so i biber i sklonite sa šporeta kako bi se sos ohladio.
Nakon što se ohladi, umak će dodatno da se zgusne.
Ono što je dodatna prednost ovog umaka je što može da stoji, što znači da ćete moći da ga pripremite unapred, sačuvate u frižideru i koristite tokom nedelje kada god poželite.
T.T.
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.