Džejmi Oliver otkrio trik za savršen bolonjeze sos: Vrhunski kuvari ga samo ovako prave
![Bolonjeze sos Bolonjeze sos](https://xdn.tf.rs/2020/03/03/receptdzejmioliverbolonjezesos01-460x0.jpg)
Ljubitelj ste bolonjeza i volite kulinarska umeća čuvenog Džejmija Olivera? Onda ćete obožavati ovaj recept...
Sastojci:
- ½ kg mlevenog junećeg mesa
- ½ kg mlevenog svinjskog mesa
- 50 grama dimljene slanine
- grančica ruzmarina
- 1 luk
- 2 šargarepe
- 2 celera
- 2 konzerve pelata od 400 ml
- 1 kašika paradajz pirea
- 800 ml vode
- malo maslinovog ulja
- so i biber po želji
![Bolonjeze sos Bolonjeze sos](https://xdn.tf.rs/2020/03/03/receptdzejmioliverbolonjezesos02-460x0.jpg)
Priprema:
U lonac sipajte malo maslinovog ulja i dodajte sitno iseckan ruzmarin. Nakon nekoliko minuta dodajte slaninu izrezanu sitne komade.
Sledeći korak je da dodajte mlevenu junetinu i svinjetinu. Sve zajedno dinstajte i mešajte oko deset minuta, odnosno sve dok meso ne omekša i ne dobije smeđkastu nijansu.
Sada iseckajte luk, šargarepu i celer. Pripremljeno povrće dodajte u lonac i dinstajte dodatnih deset minuta.
U pripremljenu smesu ulijte pelat i sipajte paradajz pire, a zatim pustite da se sve zajedno kuva oko sat i po.
Gotov sos koristite kao preliv za špagete ili neku drugu testeninu. Jelo može poslužiti uz malo narendanog parmezana.
Prijatno!
(K.M./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Wtf
Ja stavljam vino crveno i malo vode probajte odlično je ...to sam načula u jednom Italijanskom restoranu u Milanu 👏🙂😜
Podelite komentar
Pametnica
Od svega toga imam samo špagete.🤪🤥
Podelite komentar