Tajna savršene kajgane koja se sprema bez mleka i ulja: Od sada ćete koristiti samo ovaj recept

Kajgana može biti odličan način da započnete dan izbalansiranim doručkom, a mi vam sada otkrivamo kako da spremite ovo jelo sa smanjenim brojem kalorija.
Klasična kajgana se pravi od jaja koja se mešaju sa mlekom, a potom se prže u tiganju sa dodatkom maslaca i ulja sve dok se smeša lepo ne poveže.
Fitnes trener Mat Hampton iz Australije radije izbegava ovaj tradicionalni način spremanja jer su mleko, maslac i ulje „izuzetno kalorična smeša“, pa čak i mali obroci mogu da sadrže visok nivo kalorija.
Zato je Mat podelio snimak na internet platformi Tik Tok na kome je pokazao kako pravi kajganu bez dodavanja masti - trik se krije u kuvanju jaja u kipućoj vodi.
Trener prvo razbije dva jaja, a onda ih dobro pomeša u posudi. Potom ih brzo prebaci u šerpu sa kipućom vodom i ostavi jaja da se kuvaju oko 2 minuta.
@matthamptonptThe best scrambled eggs hack! Fluffy and healthy. ##foodhacks ##lifehack ##fyp ##quickrecipes ##tiktokfood♬ Don't Start Now - Dua Lipa
Na kraju jaja samo procedi kroz cediljku i začini ih solju i biberom.
Lični trener je rekao da je ovu tehniku naučio tehniku od profesionalnog kuvara koji radi u jednom restoranu u Melburnu i da ćete svaki put zahvaljujući kuvanju jaja da dobijete laganu i mekanu kajganu bez dodatih masnoća.
(K.M./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
seljo
ne priznajem kajganu bez slaninice
Podelite komentar
Majstor
Idi begaj.
Podelite komentar
Mica opajdara
Baš ste diplomate, ubedili ste me da spremam jaja samo i isključivo na ovaj način
Podelite komentar