Italijanski kuvar otkrio originalni recept za špagete karbonara, tajna je u ova dva sastojka

 ≫ 
  • 7
Karbonara Foto: Pixabay

Italijanski kuvar je odlučio da upozori sve ljude u čemu to najviše greše kada pripremaju špagete karbonare, ali i da otkrije jedini pravi recept.

Iako postoje razne varijante spremanja italijanskog specijaliteta, većina samo proprži malo slanine, doda parmezan i začine, profesionalni kuvar Filipo Galenzi iz Rima tvrdi da savršena karbonara zahteva ipak malo više truda i veštine.

Špagete karbonara treba da bude bogata žumancem i tvrdim ovčjim sirom, a da bi se dobila specifična aroma jela važno je voditi računa i o temperaturi šporeta.

Evo kako da napravite savršene špagete karbonare:

Sastojci:

Pasta po izboru

dva žumanca

60 g tvrdog ovčjeg sira

50 g slanine (ili sušene svinjske obraze, ako ih imate)

crni biber

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by AL DENTE (@pastificioaldente) on

Priprema:

U posoljenu ključalu vodu spustite testeninu i ostavite da se kuva.

Pripremite svoju mešavinu sosa: sjedinite sir sa žumancetom i dobro pomešajte sastojke sve dok ne dobijete gušću smesu.

U vruć tiganj dodajte slaninu, čim postane smeđa i hrskava isključite ringlu i izvadite je iz tiganja. Nek u tiganju ostane masnoća - ne bacajte je.

Sada dodajte malo crnog bibera u masnoću od slanine, pa dodajte kuvanu testeninu. Vodite računa da se testenina skuva al dente (što znači da se ne prekuva).

Promešajte testeninu i vodite računa o ringli - koja treba malo da se ohladi da ne biste skuvali jaje. Dodajte mešavinu jaja i sira i sve sve dobro promešajte - možda ćete morati da dodate malo vode kako bi sos bio ređi. Dodajte slaninicu i poslužite odmah.

Jednostavno, zar ne?

Video: Posna Karbonara direktno iz Nevenine kuhinje

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • seljo

    9. maj 2020. | 18:48

    ja najbolje obozavam jagnjetinu sa raznja

    Podelite komentar

  • baba smilja iz darosave

    9. maj 2020. | 19:50

    putaneska je zakon

    Podelite komentar

  • dejan

    9. maj 2020. | 16:33

    ludilo.

    Podelite komentar