Ovakve mlade krompiriće još niste jeli! Najukusniji recept, uspeva baš svaki put
Topli prolećni dani ne mogu se zamisliti bez mladih krompirića. No, da li ste nekad krompire pekli ovako? Vrlo je jednostavno, a toliko ukusno da ćete prste polizati.
Krompiri mogu da se pripremaju na mnogo načina, a jedan od omiljenijih je upravo ovaj recept. Tajna se krije u fenomenalnoj aromi, odnosno kombinaciji senfa, meda i ruzmarina.
Potrebni sastojci:
Mladi krompir
Morska so
Biber
Maslinovo ulje
Kašika senfa
Kašičica meda
Ruzmarin
Priprema:
Prvi korak: Operite krompir, isecite ga na male komade i sipajte u pleh. Dodajte so, biber i ruzmarin, po ukusu.
Drugi korak: U veću posudu sipajte kašiku senda i kašilicu meda, dodajte malo maslinovog ulja. Dobro izmešajte, a zatim pripremljenu smesu pospite preko krompira. Sada slobodno izmešajte krompire, kako bi sa svih strana upili ovaj sos.
Treći korak: U prethodno zagrejanu rernu stavite krompire da se peče. Biće potrebno oko 40 minuta da krompirići dobiju zlatkastu boju, a najbolje bi bilo da nakon 25 minuta promešate krompire.
(K.M./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.