Ovo je najbolji recept za pljeskavice od tikvica: Potrebna su samo 4 sastojka, nemasni su i ukusni

 ≫ 
  • 5
Pljeskavice od tikvica Printskrin Instagram/onceuponachef

Pljeskavice od tikvica se spremaju očas posla, a neverovatno su ukusne i predstavljaju idealnu zamenu za meso.

Ukoliko ste ljubitelji brzih i jednostavnih obroka, sigurno ćete biti oduševljeni preukusnim i zdravim pljeskavicama od tikvica.

Za njihovu pripremu vam je potrebno samo nekoliko namirnica koje, sigurni smo, već imate u svojoj kuhinji.

U nastavku vam otkrivamo glavne sastojke kao i kompletnu tehniku pripreme. Pa, da krenemo!

Potrebni sastojci: 

300 g tikvica

50 g sira

100 g glatkog brašna

2 jaja

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Quarantine Cuisine Queen (@quarantinecuisinequeen) on

Priprema

Prvo ogulite tikvice, a zatim narendajte. Posolite ih i ostavite da odstojo najmanje 5 minuta, da tikvice puste vodu, a zatim ih dobro ocedite.

Tikvice sipajte u posudu, a zatim dodajte preostale sastojke - nariban sir, jaja, so i biber po želji.

Dobro izmeštajte sastojke kako bi dobili kompaktnu smesu. Ukoliko je pregusta, možete je razrediti mlekom, a ako ocenite da je retka dodajte slobodno malo brašna. Dobijena smesa treba da odstoji oko deset minuta, a nakon toga je spremna za prženje.

Ugrejte ulje na vatri srednje jačine,  a potom dodajte smesu od tikvica koju kašikom treba da oblikujete u pljeskavicu.

Nakon što ispržite pljeskavicu, stavite papirni ubrus kako bi se upila masnoća.

Prijatno!

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • tea

    12. jun 2020. | 19:30

    sa 300 gr tikvica nemas nista,moras imati 1kg da bi dvoje ljudi jelo normalno a ne da gledaju koliko ce pojesti.

    Podelite komentar

  • Maka

    12. jun 2020. | 22:13

    Bolje prezle nego brašno.

    Podelite komentar

  • y

    13. jun 2020. | 07:16

    I dodat kašiku rakije u smesu da ne upija masnoću. Al su odlične

    Podelite komentar