• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Starinski kolač punjen višnjama: Penasta poslastica koja vraća u detinjstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tradicionalni srpski kolač sa višnjama

  • 0
Patišpan sa višnjama, kolač Foto: Shutterstock

Osim što izgleda izuzetno dekorativno, priprema ove poslastice ne zahteva mnogo novca. Obradujte ukućane ovim ukusnim kolačem sa višnjama!

Sastojci:

5 jaja

5 kašika šećera (75 g)

5 kašika mleka (75 ml)

5 kašika brašna (50 g)

5 kašika ulja (75 g)

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

500 grama očišćenih višanja

Ukrašavanje:

šećer u prahu

visnje-foto-pixabay Višnje Foto: Pixabay

Priprema:

1. Odvojiti belance od žumanaca.

2. Belanca umutiti u čvrsti sneg.

3. Ubaciti šećer i vanilin šećer i sjediniti smesu.

4. Pomešati žumanca i dobro umutiti.

5. Dodati ulje, kratko umutiti.

6. Dodati mleko pa kratko umutiti.

7. Na kraju ubaciti brašno i prašak za pecivo i dobro sjediniti smesu.

8. Namastiti i pobrašniti kalup za pečenje.

9. U njega ubaciti smesu za biskvit pa poređati višnje.

10. Kolač se peče u zagrejanoj rerni na 200°C pola sata.

11. Ispečeni kolač prohladiti i posuti šećerom u prahu pre posluživanja.

(Telegraf.rs/Recepttura.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti