Starinski kolač punjen višnjama: Penasta poslastica koja vraća u detinjstvo
![Patišpan sa višnjama, kolač Patišpan sa višnjama, kolač](https://xdn.tf.rs/2019/10/26/shutterstock291751421-460x0.jpg)
Osim što izgleda izuzetno dekorativno, priprema ove poslastice ne zahteva mnogo novca. Obradujte ukućane ovim ukusnim kolačem sa višnjama!
Sastojci:
5 jaja
5 kašika šećera (75 g)
5 kašika mleka (75 ml)
5 kašika brašna (50 g)
5 kašika ulja (75 g)
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
500 grama očišćenih višanja
Ukrašavanje:
šećer u prahu
![visnje-foto-pixabay visnje-foto-pixabay](https://xdn.tf.rs/2019/09/06/visnje-foto-pixabay-460x0.jpg)
Priprema:
1. Odvojiti belance od žumanaca.
2. Belanca umutiti u čvrsti sneg.
3. Ubaciti šećer i vanilin šećer i sjediniti smesu.
4. Pomešati žumanca i dobro umutiti.
5. Dodati ulje, kratko umutiti.
6. Dodati mleko pa kratko umutiti.
7. Na kraju ubaciti brašno i prašak za pecivo i dobro sjediniti smesu.
8. Namastiti i pobrašniti kalup za pečenje.
9. U njega ubaciti smesu za biskvit pa poređati višnje.
10. Kolač se peče u zagrejanoj rerni na 200°C pola sata.
11. Ispečeni kolač prohladiti i posuti šećerom u prahu pre posluživanja.
(Telegraf.rs/Recepttura.com)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.