Recept koji je osvojio srpske domaćice: Ovako se pravi domaći "kapri" sladoled u kućnoj varijanti
Isprobajte recept za original ukus kapri sladoleda koji je osvanuo na Youtube kanalu Šerpica recepti, a prenosi "Stvar ukusa".
Potrebno za duplu meru:
– 600 g jagoda (ili maline, višnje)
– 1 kašika šećera
– 1 kašika gustina (može i brašno)
- 1 litar slatke pavlake
– 1 litar jogurta
– 400 g grčkog jogurta
– 400 g šećera u prahu
– 2 kašike arome od vanile
Postupak:
Prvo izmikasjte voće pa zakuvajte sa šećerom i gustinom (gustin se dodaje da ne bi bilo ledenih komada). Ostavite da se ohladi.
Umutite kratko slatku pavlaku (da ne bude jako gusta), dodajte sve ostale sastojke i mutite jos 2 minuta. Umešajte ohlađeno voće, nemojte ga skroz izmešati da bi na kraju sladoled ostao prošaran. Poklopite i stavite u zamrzivač. Ako ne volite voćni možete praviti i sa drugim ukusima, rum, čokolada, orašasti plodovi…a možete podeliti na 2-3 dela pa napraviti vise ukusa.
Uživajte!
(Telegraf.rs/Stvar ukusa)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tanja
Zašto da kupujem skup grčki jogurt kad je naša kisela pavlaka sto puta bolja za sladoled?
Podelite komentar
Red briggade
980 dinara za sladoled, bez utroška energije, vode...
Podelite komentar
Mn
Moj recept je mnogo jeftiniji a i bolji ....
Podelite komentar