Recept koji obavezno morate isprobati: Piletina sa mladim krompirićima u sosu od grčkog jogurta

 ≫ 
  • 0
piletina mladi krompirići foto: pixabay.com

Recept grčkog kuvara Lambrosa Vakijarosa je jedan od onih koje zaista treba da isprobate za nedeljni ručak. Vrlo se jednostavno priprema, a ono što ovaj recept razlikuje od ostalih "piletina sa krompirom" jesu upravo začini i sos.

Sastojci:

  • 6 supenih kašika maslinovog ulja
  • 3 supene kašike svežeg timijana (majčine dušice)
  • malo origana
  • 2 supine kašike svežeg ruzmarina
  • 1 limun
  • 4 pileća bataka, presečena po pola
  • 25 mladih krompira, presečenih na pola
  • 1 osrednji crni luk, isečen na četvrtine
  • 2 čena belog luka, isečenih na pola
  • 4 supene kašike istopljenog maslaca
  • 2 šolje paradajza
  • 1/4 šolje grčkog jogurta
  • so i biber

Priprema:

U blender sipajte maslinovo ulje, majčinu dušicu, ruzmarin, malo origana, sok od limuna, so, biber i miksujte dok se ne sjedini.

U drugu činiju ubacite pileće batake, krompir, luk, posolite i pobiberite, te sjedinite sa smesom koju ste prethodno napravili u blenderu.

Dobro promešajte, stavite preko foliju i stavite u frižider 60 minuta.

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

U pleh postavite pek-papir i izručite smesu koju ste prethodno ohladili.

Unutra ubacite čenove belog luka, a na dno posude komadiće putera.

Prvo pecite 20 minuta.

Potom u jednu posudu sipajte paradajz sos, dodajte malo maslinovog ulja i posolite.

Nakon prvih 20 minuta pečenja dodajte sos od paradajza u pleh i pecite još 30-35 minuta dok piletina ne bude izgledala savršeno.

Sos za piletinu:

  • 3-4 čena belog luka ubacite u blender sa malo smese iz pleha, grčkog jogurta, soli i bibera. Sve zajedno izmiksajte i vaš sos od jogurta je spreman.

Prijatno!

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti