Poslastica koja se ne zaboravlja: Kremasti mus od kafe
![mus,čokolada mus,čokolada](https://xdn.tf.rs/2020/07/01/chocolate-mousse-26355021920-460x0.jpg)
Zasladite se savršenim desertom koji se topi u ustima.
Sastojci:
70 g čokolade za kuvanje
4 kašike vruće, jake kafe
3 sveža jajeta
85 g šećera
350 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Čokoladu za kuvanje izdrobiti u sitne komade i staviti ih u vruću i jaku kafu, pa je pustiti da se otopi na pari, a zatim je malo ohladiti.
2. Jaja razdvojiti. Žumanca i 75 g šećera sipati u činiju i umutiti sa mikserom. 150 ml pavlake čvrsto umutiti. Zatim dodati u krem ohlađenu mešavinu čoklade i kafe i na kraju umešati šlag.
3. Čvrsto ulupati belanca i pomešati ih sa kremom od čokolade i kafe. Masu sipati u činiju i hladiti je u frižideru oko 3 sata. Zatim iz musa uz pomoć 2 kašike vaditi nokle i po 2 stavljati na tanjiriće.
4. Ostatak pavlake čvrsto umutiti sa preostalim šećerom i time, sa strane ukrasiti desert.
(Telegraf.rs/Stvarukusa.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.