Neodoljive pljeskavice od tikvica i jaja: Brz i jednostavan ručak gotov za čas posla
Ukoliko ste ljubitelji brzih i jednostavnih obroka, sigurno ćete biti oduševljeni preukusnim i zdravim pljeskavicama od tikvica.
U nastavku vam otkrivamo glavne sastojke kao i kompletnu tehniku pripreme.
Sastojci:
- veća tikvica
- 2 jaja
- 2 kašike prezli
- 5 kašika griza
- 1/2 praška za pecivo
- ulje
- so i biber
Priprema:
Tikvicu oljuštiti, izrendati na krupnije rende i posoliti. Ostaviti pola sata, pa iscediti. Dodati prezle, griz, prašak za pecivo, jaja, biber, može i aleva i tucana paprika. Izmešati i formirati male pljeskavice.
Zagrejati ulje, pa pljeskavice pržiti u ulju. Vaditi na papirnu salvetu da upije višak masnoće. Mogu se servirati uz krompir pire, neki sos ili grickati uz ljuti kečap.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
u to dodati i fetu super je isprobano.
Podelite komentar
Zlo
Fensi naziv za pohovane tikvice
Podelite komentar
Licemerka
🤮🤮
Podelite komentar