San svake domaćice: Brzi džem od kajsija, bez kuvanja i mešanja, spreman za tili čas
Dok još traje sezona kajsija, isprobajte ovaj fenomenalan džem iz rerne.
Sve što vam je potrebno su 1,5 kilograma očišćenih kajsija i 600 grama šećera.
Kajsije dobro operite, izvadite košpice i sipajte u dublju tepsiju, može da posluži i šerpa ili zemljana posuda.
Sipajte šećer, prekrijte folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se krčka. Tokom pečenjnja proverite džem
Nakon pola sata uklonite foliju i promešajte džem. Primetiće kako se lepo "skašio" i pustio sok.
Možete u tacnicu da sipate malo džema. Ostavite da odstoji nekoliko minuta i proverite da li vam odgovara gustina. Ako želite, možete dodatno da ga dopučete.
Vreo džem preručite u zagrejane tegle i odmah zatvorite. Umotajte u deblje ćebence.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Sd
Moja majka je pre 40 godina ovako spremala, doduše nije imala najvažniju stvar, zemljanu posudu(bože zar je blato još uvek na ceni) ali nije bio loš, nikad se nije bacio.
Podelite komentar
Danica 67
A kilo Kajsija kao kilo Avokada ! Tako da taj džem iziđe kao Svetog Petra kajgana .
Podelite komentar
y
Nikad u rerni ne kuham pekmez.
Podelite komentar