Kuvar otkrio neobičan trik: Ovako se sprema najkremastiji krompir pire
Većina nas skuva krompir, procedi ga i onda doda mleko ili maslac pre nego što sve izmeša i izgnječi. A onda uživamo u ukusu, međutim, jedan kuvar tvrdi da na taj način zapravo uništavamo sav ukus.
Međutim, kuvar Rob Nikon stvrdi da ova tehnika uništava ukus pire krompiru i da se tajna savršenog jela krije u dodavanju kore.
Da biste napravili najukusniji krompir pire, prvo je potrebno da oljuštite koru i ostavite je za kasnije.
Zatim krompir prepolovite na pola i kuvate ga u ključaloj vodi od 12 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša.
Potom ga osušite i iznječite. Dodajte so, biber i maslac. Mešajte.
Zagrejte mleko na ringli, i dodajte kožu krompira. Neka se zajedno greju oko dve minuta.
Na kraju toplo mleko ulijte u krompir i sve dobro izmeštajte. Dobićete najkremastiji pire.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Marko
More, nisi ti prosao pored dobrok pirea 🤣
Podelite komentar
Gile
Da li ti znaš da krompir ispod svoje kore deponuje sve otrovne materije koje pokupi u zemlji. A ti ih vraćaš u pire. Krompir nemojte žaliti, dobro ga oljuštite da otrovne materije ostanu uz koru.
Podelite komentar