Kuvar otkrio neobičan trik: Ovako se sprema najkremastiji krompir pire

Većina nas skuva krompir, procedi ga i onda doda mleko ili maslac pre nego što sve izmeša i izgnječi. A onda uživamo u ukusu, međutim, jedan kuvar tvrdi da na taj način zapravo uništavamo sav ukus.
Međutim, kuvar Rob Nikon stvrdi da ova tehnika uništava ukus pire krompiru i da se tajna savršenog jela krije u dodavanju kore.
Da biste napravili najukusniji krompir pire, prvo je potrebno da oljuštite koru i ostavite je za kasnije.
Zatim krompir prepolovite na pola i kuvate ga u ključaloj vodi od 12 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša.
Potom ga osušite i iznječite. Dodajte so, biber i maslac. Mešajte.

Zagrejte mleko na ringli, i dodajte kožu krompira. Neka se zajedno greju oko dve minuta.
Na kraju toplo mleko ulijte u krompir i sve dobro izmeštajte. Dobićete najkremastiji pire.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Marko
More, nisi ti prosao pored dobrok pirea 🤣
Podelite komentar
Gile
Da li ti znaš da krompir ispod svoje kore deponuje sve otrovne materije koje pokupi u zemlji. A ti ih vraćaš u pire. Krompir nemojte žaliti, dobro ga oljuštite da otrovne materije ostanu uz koru.
Podelite komentar